Bug Issue: side detection does not work properly for sensors


Pages: 1

TheIndieStation

  • Expert Stencyler
  • *
March 14, 2017, 06:09:49 pm
It seems that the side detection block for collisions is not working properly for collisions that are sensors. Might also be worth mentioning that the collision models are squares, but smaller then the image.

More info can be found here: http://community.stencyl.com/index.php/topic,50952.msg281630.html#msg281630


Issue updated by rob1221 - April 25, 2017, 07:06:24 am
  • Status changed from New to Confirmed


Issue updated by Justin - February 04, 2018, 02:31:00 pm
  • Tags added: 3.5 NP


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
March 14, 2018, 07:55:28 am
I looked at the box2D documentation which states that sensors do not have contact points.  Therefore, side collision detection is not supported.  Testing in 3.5, I do not get any response at all using the side collision blocks, which is what I would expect.

Update: After looking at the similar issue #137, it seems that the problem only happens when an actor has both sensor and non-sensor collision shapes.

http://community.stencyl.com/index.php?issue=137.0
  • Status changed from Confirmed to Closed
  • Tags removed: 3.5 NP
« Last Edit: March 14, 2018, 08:15:27 am by rob1221 »


Issue updated by rob1221 - March 14, 2018, 08:15:27 am
  • Status changed from Closed to Duplicate


Pages: 1

Details

  • Reported
    March 14, 2017, 06:09:49 pm
  • Updated
    March 14, 2018, 08:15:27 am

  • View Status
    Public
  • Type
    Bug
  • Status
    Duplicate
  • Priority
    Normal
  • Version
    3.4.0 beta4
  • Fixed in
    (none)
  • Assigned to
    (none)
  • Category
    Engine

Tags