Bug Issue: Windows Standalone doesn't obey opacity changes


Pages: 1

Luyren

  • Master Stencyler
  • *
September 10, 2015, 06:30:44 am
b8671, Windows 8 (Again, don't know where to put this, category-wise)

Using the Image blocks on Windows Standalone, the images do not obey opacity changes. I get this error on the logs whenever the block to set opacity is executed (I think).

Level:     INFO
When:      2015-09-10 10:12:50:382
From:      stencyl.sw.util.StreamGobbler

[neko] Engine.hx:3996: Invalid field:alpha

This error also prevents me from "removing an image from parent" on the same frame (I am looping through multiple images).

Link to Test game, and it's also attached: https://www.dropbox.com/s/o8ikxinl2beiip1/Test.stencyl?dl=0

Left and Right arrows to walk around. The after images won't fade, nor be erased, and the number above the actor is the number of images created. The way the code works on flash is that the opacity is decremented over time, and when it's below zero, the image is erased.

The behavior in question is the After Images behavior, at the bottom of the Updated event. That Opacity Timer loop works perfectly on Flash, but that opacity block on Windows standalone prevents all the image blocks on that loop from working.
« Last Edit: September 10, 2015, 09:13:51 am by Luyren »


New attachment added by Luyren - September 10, 2015, 09:13:18 am


Issue updated by Jon - September 10, 2015, 10:51:16 am
  • Category changed from (none) to Engine


Issue updated by captaincomic - September 30, 2015, 05:54:16 pm
  • Tags added: standalone


Issue updated by captaincomic - January 19, 2016, 06:08:51 am
  • Status changed from New to Confirmed


Issue updated by Justin - March 31, 2017, 12:28:04 pm
  • Issue Assigned from (none) to Justin


Issue updated by Justin - February 05, 2018, 07:44:13 pm
  • Tags added: 3.5 NP


Luyren

  • Master Stencyler
  • *
May 24, 2018, 09:28:48 am
As of b9878 this seems fixed. In the test case the images' opacity is changing correctly on Windows export.
« Last Edit: May 24, 2018, 09:29:17 am by Luyren »


Issue updated by rob1221 - May 24, 2018, 09:53:54 am
  • Status changed from Confirmed to Resolved


Pages: 1

Details

  • Reported
    September 10, 2015, 06:30:44 am
  • Updated
    May 24, 2018, 09:53:54 am

  • View Status
    Public
  • Type
    Bug
  • Status
    Resolved
  • Priority
    Normal
  • Version
    3.3.2
  • Fixed in
    (none)
  • Assigned to
    Justin
  • Category
    Engine

Tags


Attachments

* Test.stencyl (302.87 kB - downloaded 111 times.)