Bug Issue: [BUG] Bug with make collision shape a sensor BUG


Pages: 1

corbanwolf

  • Level 1 Stencyler
April 13, 2018, 04:32:49 pm
I cannot attach anything in here so please follow the link for more info:

http://community.stencyl.com/index.php/topic,56078.new.html#new


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
April 13, 2018, 05:24:58 pm
Could you attach a sample project?  The attach button is on the right side of the page.
  • Status changed from New to Need Info


New attachment added by corbanwolf - April 13, 2018, 06:25:22 pm


corbanwolf

  • Level 1 Stencyler
April 13, 2018, 06:27:07 pm
a,d - left, right
k,l - attack, jump

I noticed important thing. When you just go and jump nothing happens. But when you try to attack (pressing K, even if nothing happens). Only then those enemies goes though tiles. Please reply whether you managed to recreate the bug

I


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
April 13, 2018, 07:14:46 pm
I'm testing in 3.4 and can't reproduce the problem.  The enemies that are hit fall through as expected, and all the new enemies don't until they are hit also.


corbanwolf

  • Level 1 Stencyler
April 15, 2018, 03:12:49 am
I know now!!!!! Please hang on


corbanwolf

  • Level 1 Stencyler
April 15, 2018, 03:30:18 am
How to recreate bug:
1. Kill the blue bug so you get much attack damage.
2. kill half of the green enemies
3. another half with fall off the screen

It happens probably because there is too many actors and too many collision points. After you wait a while. After all actors disappear (the numbers). You can see that bugs stop falling off the screen.But if you get further in the game on the left. You can see that bugs still fall off the screen even tho there is no many actors and collisions on the screen. I don't know if it is a stencyl bug or just my code is buggy

(press f1 to reload the scene for faster debugging than compiling every time)
« Last Edit: April 15, 2018, 03:37:16 am by corbanwolf »


New attachment added by corbanwolf - April 15, 2018, 03:30:46 am


corbanwolf

  • Level 1 Stencyler
April 15, 2018, 03:32:59 am
Maybe my code is buggy cuz i got too many bugs in my project. Blue ones and green ones xd


corbanwolf

  • Level 1 Stencyler
April 15, 2018, 03:36:30 am
But. What is weird. This happens only when action "make collision point a sensor". Without this block everything works properly.


corbanwolf

  • Level 1 Stencyler
April 15, 2018, 05:41:37 am
I think that when this block is present. Stencyl tells the flash app to reserve some memory in advance cuz this actor will have two states. One as solid and other one as sensor. And thats why some actors are sensor when appear even tho the code is not executed, they are sensors cuz of the memory. Or i am just wrong. I don't know xd Thats what i think,


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
April 15, 2018, 06:36:33 am
I can reproduce the problem in 3.4 but not 3.5 so I'm going to assume this is fixed.
  • Status changed from Need Info to Closed


Pages: 1

Details

  • Reported
    April 13, 2018, 04:32:49 pm
  • Updated
    April 15, 2018, 06:36:33 am

  • View Status
    Public
  • Type
    Bug
  • Status
    Closed
  • Priority
    Normal
  • Version
    Stencyl 3.4
  • Fixed in
    (none)
  • Assigned to
    (none)
  • Category
    Engine

Tags


Attachments

* sample.stencyl (714.92 kB - downloaded 11 times.)
* errror.rar (534.85 kB - downloaded 11 times.)