Bug Issue: letterbox borders are missing


Pages: 1

NobodyX

  • Master Stencyler
  • *
March 21, 2018, 11:02:04 am
When I go into fullscreen the black letterbox borders for letterbox scale mode are missing. The bug is recent, the last build I ran my game in was from 4 days ago and the borders were fine.

b9808, windows & ccpia


New attachment added by NobodyX - March 21, 2018, 11:02:31 am


NobodyX

  • Master Stencyler
  • *
March 21, 2018, 11:15:10 am
It's acting weird.

In borderweirdtop.png there are some really gnarly edges on the top of the screen where it stops drawing the tiles. Nevermind!!!! It's just that there are 2 parallax background layers with edges that don't line up, and I don't see a button for deleting the attachment.

In borderweird2.png it shows a scene where oddly the borders actually work like normal where actors are cut off, except it's the colour of the scene background instead of black.
« Last Edit: March 21, 2018, 11:26:11 am by NobodyX »


New attachment added by NobodyX - March 21, 2018, 11:15:17 am


New attachment added by NobodyX - March 21, 2018, 11:15:27 am


Issue updated by Justin - March 23, 2018, 11:27:34 pm
  • Tags added: 3.5 NP


Justin

  • Master Stencyler
  • *
March 28, 2018, 03:19:59 pm
This is probably fixed in b9831.
  • Status changed from New to Need Info


Issue updated by Justin - March 28, 2018, 03:26:18 pm
  • Issue Assigned from (none) to Justin


NobodyX

  • Master Stencyler
  • *
March 30, 2018, 02:45:04 pm
Still not fixed in b9835

It appears the background colour never gets drawn on the borders anymore.
But actors appear overtop the borders sometimes, depending on the scene?
And I have a fade in effect using tiles that overlaps the borders too for some reason, even though the rest of the tile layers don't. (pic attached)

Could it be that the borders are being drawn between certain layers?


New attachment added by NobodyX - March 30, 2018, 02:46:04 pm


NobodyX

  • Master Stencyler
  • *
May 11, 2018, 06:23:31 pm
I figured out more info about the letterbox borders.

It looks like for whichever is the furthest to the back layer that has tiles, the border is drawn between the tiles and actors of that layer.

So a scene with 1 layer with tiles and actors will have the actors appear overtop the border.

If there's a scene with multiple layers with tiles, the tiles on all the layers except the back one will get drawn above the borders. (and all the actors too)

If there are no tiles in the scene then the borders appear to work properly and be in front of everything.

Maybe if you can't see the bug happen then you need to make sure you have a layer with tiles and then also other things where the borders are?

Related is another issue that for once the letterbox borders should appear in front of shaders. Thanks!!!
« Last Edit: May 12, 2018, 12:34:07 am by NobodyX »


NobodyX

  • Master Stencyler
  • *
May 12, 2018, 12:31:50 am
Oh, so as long as there are no tiles and therefore the bug doesn't happen, then the letterboxes ARE overtop the shaders, which is perfect. It's only the bug that's a problem now.


Issue updated by Justin - June 29, 2018, 01:18:32 pm
  • Tags added: graphics


Pages: 1

Details

  • Reported
    March 21, 2018, 11:02:04 am
  • Updated
    June 29, 2018, 01:18:32 pm

  • View Status
    Public
  • Type
    Bug
  • Status
    Need Info
  • Priority
    Normal
  • Version
    (none)
  • Fixed in
    (none)
  • Assigned to
    Justin
  • Category
    Engine

Tags


Attachments


* bordersmissing.png (16.9 kB, 1680x1050 - viewed 43 times.)

* borderweirdtop.png (69.67 kB, 1680x1050 - viewed 45 times.)

* borderweird2.png (184.94 kB, 1680x1050 - viewed 36 times.)

* borderproblemtiles.png (15.95 kB, 1680x1050 - viewed 28 times.)