Bug Issue: Build 10061 broken - Potentially issue with recycling actors? URGENT


Pages: 1

AlexVsCoding

  • Subscriber - Stencyl Studio
  • *
November 06, 2018, 11:31:34 am
I usually work on my Mac, but for an android build I've been working from my Windows computer. I recently updated my project to 10059 and experienced issues with tweening, for which a solution appears to have been reached in 10061. However, it has broke the spawning of bullets, platforms and particles in the game. I've done some testing that reveals that this is an issue with scaling, with actors set to 0% scale when created then scaled up shortly after based on their X position. This has to be solved before Saturday for an event I'm exhibiting the game at, so I'd greatly appreciate a solution for this being found, be that sourcing an older version of Stencyl (10046) or the team fixing the issues in the current build (And keeping my fingers crossed nothing else is broken in the process). I should note nothing significant is popping up in the logs.

Thanks for your help!

« Last Edit: November 06, 2018, 12:19:57 pm by AlexVsCoding »


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
November 06, 2018, 04:57:44 pm
Fixed in b10062.
  • Status changed from New to Resolved
  • Issue Assigned from (none) to rob1221


AlexVsCoding

  • Subscriber - Stencyl Studio
  • *
November 07, 2018, 08:04:50 am
This appears to still be a problem; Whilst the majority of actors seem to be working again, there are still examples of actors not scaling upon spawning.



Here's an image of the shop in SHUMP; the void on the right hand side should have an actor visible in it which has a block of code that scales the character from 0% up to 100% over a short period of time. The actor is definitely there, evidenced by the actor on the left which has had it's scale logic removed.

If you can give this another look over, I'd appreciate it.

EDIT: Here's the code block associated with it:

« Last Edit: November 07, 2018, 08:08:04 am by AlexVsCoding »


Issue updated by rob1221 - November 07, 2018, 09:00:19 am
  • Status changed from Resolved to Assigned


Justin

  • Master Stencyler
  • *
November 11, 2018, 06:31:17 am
This is all working as intended now, right? I recreated the code above (grow to 0 over 0, grow to 100 over .5 a little later) and it worked fine for me with the latest build.
  • Status changed from Assigned to Need Info


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
November 11, 2018, 07:06:05 am
I was sent the project but it's not clear how to reproduce the problem and Alex didn't get back to me about that yet.


Pages: 1

Details

  • Reported
    November 06, 2018, 11:31:34 am
  • Updated
    November 11, 2018, 07:06:05 am

  • View Status
    Public
  • Type
    Bug
  • Status
    Need Info
  • Priority
    Normal
  • Version
    3.5.0 beta 1
  • Fixed in
    (none)
  • Assigned to
    rob1221
  • Category
    Updating Stencyl

Tags