Bug Issue: (iOS, MacOS) Weird effect on images from the extras folder


Pages: 1

soereide

  • Subscriber - Stencyl Studio
  • *
February 08, 2019, 03:33:37 am
Stencyl 4.0 build 10260

When testing on iOS 12.1.1 on iPad Pro 12.9 i get this weird effect on the images that I take from the extras folder. Same thing happens on Mac, when testing on a MacBook Pro Retina 15-inch (Version 10.14.2).

Not having this issue on Android.

See the attached images for examples. It should look like a vignette, like on the Android-examples.


New attachment added by soereide - February 08, 2019, 03:34:11 am


New attachment added by soereide - February 08, 2019, 03:34:25 am


New attachment added by soereide - February 08, 2019, 03:34:37 am


New attachment added by soereide - February 08, 2019, 03:34:47 am


New attachment added by soereide - February 08, 2019, 03:34:55 am


New attachment added by soereide - February 08, 2019, 03:35:03 am


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
February 10, 2019, 06:29:20 am
There isn't enough info to determine what's going on here.  What does the image you're using look like?
  • Status changed from New to Need Info


New attachment added by soereide - February 11, 2019, 01:39:45 am


soereide

  • Subscriber - Stencyl Studio
  • *
February 11, 2019, 01:43:30 am
I uploaded the image that I'm using. What I'm doing with it, as you can see in the "code.png", is clearing a blank image using this  image.


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
February 11, 2019, 11:50:36 am
I'm unable to reproduce this issue testing on Mac desktop.  Is the problem on your end caused by an incorrect mask image, incorrect result of clearing the image, or the final display of the image?


soereide

  • Subscriber - Stencyl Studio
  • *
February 12, 2019, 02:41:59 am
After some more testing, this seems to be an issue with clearing the image,
but only when the image that I'm using to clear is bigger than the image that is being cleared.

For me the fix is to simply make the image that is being cleared bigger. But still, this wasn't a problem on previous builds (of Stencyl 3.5).


rob1221

  • Master Stencyler
  • *
February 12, 2019, 06:12:54 am
Fixed in b10270.
  • Status changed from Need Info to Resolved
  • Issue Assigned from (none) to rob1221


soereide

  • Subscriber - Stencyl Studio
  • *
February 12, 2019, 08:38:12 am
Fixed in b10270.
Thanks! Works well now.


Pages: 1

Details

  • Reported
    February 08, 2019, 03:33:37 am
  • Updated
    February 12, 2019, 08:38:12 am

  • View Status
    Public
  • Type
    Bug
  • Status
    Resolved
  • Priority
    Normal
  • Version
    Stencyl 3.5
  • Fixed in
    (none)
  • Assigned to
    rob1221
  • Category
    Engine

Tags


Attachments


* iOS_01.PNG (2873.57 kB, 2732x2048 - viewed 130 times.)

* iOS_02.PNG (4714.74 kB, 2732x2048 - viewed 118 times.)

* Android_01.png (845.62 kB, 1920x1080 - viewed 138 times.)

* Android_02.png (1122.54 kB, 1920x1080 - viewed 127 times.)

* code.png (119.82 kB, 1434x762 - viewed 134 times.)
* log-2019-02-08.zip (316.4 kB - downloaded 71 times.)

* Vignette4x.png (253.23 kB, 2000x1200 - viewed 140 times.)