[iOS] Animation problem [1.3.5]

Aasimar

  • *
  • Posts: 605
Hi guys,

It seems that the animations don't have the same logic as the Flash version.
For the looped animations, there is no problem.

For the others, it seems the first use of the animation is correct, but the second and the others, the animations isn't reloaded at the first frame, it's only the last frame who is played.

@Jon, I sent to you the last version of my project, I use the platformer movement kit.
To repro, just launch the game in Flash and Jump / double Jump many times. The animations are correct.

Do the same on iOS, the first time the Jump is good, the double jump too, but after, it's only the last frame who is played.

I tried to debug by myself, but it seems it's a problem from your side.
It's a real problem to make some complex animations (in this project, I'll add 10 new animations)

« Last Edit: December 20, 2011, 12:28:22 am by Jon »

Jon

  • *
  • Posts: 17533
OK, looking into it now.

Jon

  • *
  • Posts: 17533
Fixed for 1.3.5, sending via e-mail.

Aasimar

  • *
  • Posts: 605
Yeah ! What was the problem ? It's strange because in the beta I feel like we have already worked on this.

Jon

  • *
  • Posts: 17533
Oh, it was never the case. I wasn't resetting the frame index back to the start.

In Flash, the library we use automatically does this for us, so when I ported that didn't carry over.

Aasimar

  • *
  • Posts: 605
Ok ! Thanks again :)

Aasimar

  • *
  • Posts: 605
Confirmed with your file, good for me !

bonzero

  • Posts: 488
thank god I found this post, that error was driving me nuts and didn't know what else to do, will wait for the 1.3.5

seems strange,in my case that happens with just 1 animation, the others work ok

BTW i've been working with the software for a couple of days and it's awesome  :) :)

Jon

  • *
  • Posts: 17533
You can work around it for now by setting the frame to 0 every time you switch the animation. It's only really perceptible for non-looping animations, which is why you may not see it all the time.

bonzero

  • Posts: 488
Thanks!! that workaround works!! loving this software

MNR Art

  • *
  • Posts: 48
I think this is the exacta same problem I have, but I don't completely understand the solution?
I've been using stencyl for about 2 yeas now and have a pretty good understanding of the program :)

here is my problem: https://www.dropbox.com/s/s7qtgcto8a4jhpd/2013-10-28%2007.26.06.mov
(watch to the end)