Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Luyren

Pages: 1 ... 148 149 150
2236
Ask a Question / Jittering Problem
« on: March 30, 2011, 07:08:17 pm »
In Dungeon Rush!, the hero actor creates all his equipment on the fly, and set the position and animation constantly. But right now, these equipments are jittering when moving, and I noticed that sometimes, when I stop walking with the hero, the equipments are in a different position every time. This is noticeable with the boots.

Here is the test room.

Attached is a screen shot of the behavior for the weapon (if I show the others, it might contain spoilers, but the logic is basically the same).

I can't present the full game with this problems. When the hero is fully equipped, it looks horrible with this jittering. So I need help and ideas on what's causing this.

My tests:
- Tried making the hero always simulate, but it doesn't change a thing;
- Setting scale to x1, didn't do much good;
- Setting the equipment actors to cannot move and cannot be pushed, without success.
- Tried not to set the animation;
- Tried to round the x/y position of the actor, but it didn't change a thing.

Could this be something with StencylWorks? I played the old DungeonDash! demo, and I noticed that it doesn't have this jitter. I'm out of ideas about what's causing this. Specially because this Equip Weapon behavior is the same from the old demo.

b368 (ZIP preview)
Windows 7

2237
Shared Resources / Re: Cutscene pack
« on: March 29, 2011, 06:39:32 pm »
First of all, AWESOME job.

Second, I think the addition of one new sensor would be terrific: Message Sensor.

It would have a list of messages to tell the actor, and a list for wich behavior to tell that message (and an option like add [All] to the list, and the message will be sent to all behaviors). Since I place all the action logic in my behaviors to be performed via messages, this would be perfect.

That way, for tabletop's example of firing a weapon, I'd just have to tell that actor to "Attack", and place the firing logic in a message called "Attack".

2238
Resolved Questions / Re: Weird reaction to "Region has value"
« on: March 27, 2011, 06:40:19 am »
Thank you very much!

2239
Resolved Questions / Weird reaction to "Region has value"
« on: March 26, 2011, 07:27:42 pm »
Another strange bug. At least I think it's a bug. I've build a test game for this, it's called "Test Game", and it's on Forge. A heads up, the bottom most rectangle on the "bug2" screenshot is a terrain region.

The behavior that reproduce this problem is Test Region (attached). I've configured two actors, "asdasd" (the hero from dungeon dash) and "Test" (a random scribble). "asdasd" creates a region and makes the region follow him, but "Test" don't create regions, as you can see in "bug1".

And the problem is seen in "bug2". It's printing both actors name, when only the actor who created the region (and the region attribute has value) should be printing. Besides, it's "Test" who is setting the position of the region, and not "asdasd".

I have no idea how the "Test" actor got the value of the region in the first place!This bug first appeared on Abyss Souls (Keep Falling, for those of you who still remember). A monster that was set to be passive was aggressive, and then I noticed it was using a region (like an aggressive monster), even though it doesn't create one.

Windows 7
b368

2240
Old Bugs (1.x/2.x) / Re: List Game Attributes are empty[?]
« on: March 26, 2011, 06:30:33 am »
D'oh! Sorry, it's up now.

2241
Old Bugs (1.x/2.x) / Re: List Game Attributes are empty[?]
« on: March 26, 2011, 06:06:29 am »
Oh... so the problem is with the < [ ] contains [ ]> block, right?

2242
Old Bugs (1.x/2.x) / List Game Attributes are empty[?]
« on: March 26, 2011, 04:14:55 am »
You can't get an item or check if a GA list contain items, even though you add items to the list and save. You can still print the list and it will show all the items.

Notice the attached image "bug". It's only printing one of the commands. As you can see in "bug2", both the actor's list and the game attribute list have the item "potato". In "bug3" I try to draw the index 0 from the game attribute list (wich should be "potato"), but instead it prints NaN. In "bug4" I try to print the entire list, and now it prints properly "potato".

"Test Game" is on Forge. Check the actor "asdasd" and the behavior "Test Lists".

b368 preview
Windows 7

2243
Chit-Chat / Re: Random Chat Thread
« on: March 23, 2011, 03:29:22 pm »
I must share this with the world!

The E string of my violin broke while I was studying today. I have no reserve E string, and I have violin class tomorrow. The worst part is that a decent set of strings is expensive and, guess what, I don't buy crappy strings. Oh boy. D:

2244
Chit-Chat / Re: Random Chat Thread
« on: March 20, 2011, 02:37:57 pm »
After disappearing from what I think were 2 months (can't remember, lost track of time 2 weeks ago), missing the opening of the new site and probably disappointing anyone who asked for my help or cooperation during this time frame...

I'm back.

Pages: 1 ... 148 149 150